EINDHOVEN – Zuid-Oost Brabant werd zaterdagochtend wakker in een witte wereld. En dat ziet er natuurlijk prachtig uit. Maar de ijzel zorgt voor spekgladde wegen. En daarom waarschuwt Rijkswaterstaat om de auto tot in de avond te laten staan. Via de liveblog hieronder ziet u de alle ontwikkelingen in de regio.

Langzaam op snelweg
In Nederland zijn er in de ochtend al meer dan 200 ongelukken gebeurd door de gladheid. Op de snelweg A58 tussen Eindhoven en Tilburg geldt een maximale snelheid van 50 kilometer per uur.

Luchthaven
Zaterdag overdag valt er nog geruime tijd winterse neerslag in de vorm van lichte ijzel, in het zuidoosten aanvankelijk nog als sneeuw. De temperatuur loopt van het westen uit langzaam op waarmee de gladheid vanaf het einde van de ochtend geleidelijk verdwijnt. In het oosten en zuidoosten kan de gladheid echter tot in de avond aanhouden.

Eindhoven Airport verwacht vertragingen en annuleringen vanwege sneeuw en ijzel: ”Voor meer informatie over uw vlucht verwijzen wij u door naar uw luchtvaartmaatschappij”.

Het zorgt ook voor mooie plaatjes..

 Bron: ED